Het principe van tienden

Vandaag wil ik met jullie wat delen over het principe van het geven van je tienden.

In dit blog wil ik niet helemaal met Bijbelteksten gaan uitleggen wat de bijbel hierover zegt, maar wil ik juist de gevolgen hiervan delen.

Gisteren hebben we een preek review online geplaatst die ook over het geven van tienden gaat. Ik raad je aan om deze ook te gaan beluisteren als je hier meer over wilt weten! In deze preek wordt er namelijk ook duidelijk vanuit de Bijbel uitgelegd wat het principe van tienden precies is.

Het principe

Wat is nu in het kort het principe van het geven van tienden? Het houdt in dat je van al het geld wat je krijgt als eerst 10% van dat bedrag aan God geeft. Voordat je andere uitgaven doet of het geld op een spaarrekening zet. Je geeft eerst aan God.

En daar ligt de kracht van het geven van je tienden. Zoals ik in een eerder blog al zei gaat het niet om het geld zelf. God heeft ons geld helemaal niet nodig! Het enige waar Hij naar verlangt is ons hart.

Wanneer je je tiende deel aan God geeft zeg je daarmee eigenlijk dat je God vertrouwd met je financiën. Het is namelijk helemaal niet gek als je nu denkt van: maar wat als ik, nadat ik mijn tienden heb gegeven, niet genoeg geld overhoud voor mijn maandelijkse kosten? Kan ik alles dan nog wel betalen?

Dat is dus exact de situatie waarin je dan zegt tegen God: “Ik vertrouw op U. Ik wil u mijn tienden geven en vertrouw dat U zult voorzien in mijn financiën.” En dan mag je er ook echt op vertrouwen dat Hij zal voorzien!

Een mooi proces

Wanneer je dan je tienden begint te geven kom je in een heel mooi proces. Je leert dan God nog meer te vertrouwen, je begint te beseffen en leren dat jouw geld niet van jou is en je leert om los te laten. Los te laten van aardse dingen en meer waarde en vertrouwen te hechten aan God.

Je verliest elk beetje hebzucht wat er in je zat en durft je steeds meer aan God over te geven.

En wanneer je al deze dingen begint te leren zal je merken dat het steeds makkelijker wordt om je tienden te blijven geven. Want God laat ons niet zitten! Wanneer jij je tienden zult gaan geven zal je merken dat je niets te kort zult komen!

Hoe geef je je tienden?

Stel je denkt nu, ik wil mijn tienden gaan geven. Maar hoe moet ik dit dan gaan doen?

Ik pak het zelf als volgt aan:

  • Ik heb een aparte spaarrekening gemaakt waar ik van al mijn inkomsten 10% naar overschrijf.
  • Aan het eind van de maand schrijf ik dan vervolgens het bedrag wat op die spaarrekening staat over naar mijn kerk.

We hebben je nu de afgelopen weken enkele informatie en eigen ervaringen met jullie gedeeld, maar dat is lang niet alles wat er te vertellen valt over dit onderwerp.

Daarom raad ik je echt aan om je hier zelf nog meer in te gaan verdiepen! Lees het boek die we met jullie hebben gedeeld, of zoek een ander boek erover op.

Ook kan je een toffe prekenserie beluisteren die dit thema haar fijn uitlegt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhYvOKkFVSGvMbZ5HfMTzN0uD4VOr8naN

Ik hoop dat we jou enthousiast hebben kunnen maken om je financiën aan God toe te vertrouwen zodat je God nog beter kan leren kennen en dichter bij Hem leert te leven!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email