2020: een positief jaar

2020, waar moet ik beginnen? Een jaar vol spanning, ziekte en een heleboel ellende. Ik zou een boekwerk kunnen schrijven over alles wat er niet goed was dit jaar, maar waarom sluiten we het niet leuk af?

Creativiteit

Dit jaar heeft bij heel veel mensen en organisaties hun creatieve kant naar boven gebracht. Kerken werden verplicht om op een hele andere manier kerk te zijn. Livestreams werden het nieuwe normaal en de kerk werd op die manier een stuk toegankelijker voor mensen die normaal de drempel van de kerk binnenstappen te hoog vinden. Ik heb talloze getuigenissen gehoord van mensen die juist in deze gekke coronatijd hun geloof in God en hun hoop in de kerk terug hebben gevonden!

Vrijheid

We zijn dit jaar ergens wel een stuk vrijheid verloren, we mochten niet meer samenkomen, we mochten niet meer zingen in de kerken. Het leek alsof er steeds meer werd afgepakt. We waren zo ongelofelijk gewend aan alles wat we mochten, dat het lastig was om te dealen met wat we dan niet meer mochten. Vrijheid was de standaard, maar dat werd wel ingeperkt. Niet meer knuffelen, geen handen schudden en niet te dichtbij komen. Toch kwam ook hier die creativiteit weer kijken! De “elleboog boks” werd in het leven geroepen en mensen kwamen met de meest geniale groeten om toch “dichtbij” te kunnen komen.

Afhankelijkheid

Het belangrijkste wat ik persoonlijk dit jaar heb mogen leren is dat, hoe goed we het als mensen kunnen regelen. Hoe fantastisch we onze kerkdiensten voor elkaar hebben en hoe tof we ook alles kunnen plannen. Uiteindelijk zijn we altijd en in alles afhankelijk van God. 1 ingrijpende ziekte legde de hele wereld plat. Hoe afhankelijk kan je dan zijn? Als alle hoop verloren lijkt, als alle mooie plannetjes en alles wat zo goed geregeld was wegvalt, wat blijft er dan nog staan? 1 God die alles in de hand heeft, 1 God die zelfs deze bizarre tijd kan gebruiken om er iets fantastisch van te maken, 1 God die nooit veranderd.

Ik zie uit naar 2021! Niet naar wat de wereld te brengen heeft, maar naar wat God gaat doen. Ik zie uit naar hoe Hij deze situatie gaat gebruiken om Zijn heerlijkheid te laten zien aan ons!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email