Bidden voor genezing

Op het moment dat ik dit blog schrijf, zit ik in de bus onderweg naar een vriend. Gisteravond appte hij mij dat hij na een potje zaalvoetbal last van z’n voet had gekregen en dat het nu best wel pijn doet.

Zoals het er gisteravond uit zag, zou hij vandaag bijna niets kunnen doen vanwege de flinke pijn. Dit zou enorm jammer zijn en best wel roet in het eten gooien. Dus ik appte hem: ‘Morgen, wanneer ik bij je ben, ga ik voor je voet bidden en we geloven dat de pijn zal verdwijnen!’

Toen ik de volgende dag bij hem was, ging het eigenlijk al een stuk beter en kon hij weer redelijk goed lopen. Nu had ik kunnen denken: “Oh, dan is het snel genoeg over. Ik laat het bidden wel zitten.” Maar dat deed ik niet. Ik koos ervoor om alsnog voor zijn voet te bidden. Hij zat namelijk nog steeds met een beetje pijn en God wil ook een klein beetje pijn weghalen! Dus ik bad voor hem.

Het gaat om Jezus

Helaas was de pijn niet weg… Nee, eigenlijk moet ik ‘helaas’ weglaten en gewoon zeggen: de pijn was niet weg. Want het gaat er uiteindelijk helemaal niet om of het wonder nu gebeurt of niet. Het gaat erom dat wij uitstappen in het geloof dat Jezus vandaag de dag nog steeds wonderen door ons heen wil doen. Dat is namelijk ook wat Hij ons opdraagt:

“Genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: ‘Het koninkrijk van God heeft jullie bereikt.’”

Lucas 10:9

“Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit. Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven!”

Matteüs 10:8

Waarom is dit zo belangrijk? Ten eerste simpelweg omdat Jezus ons deze opdracht geeft en wij Hem moeten gehoorzamen. Maar denk eens aan de uitwerking die het heeft wanneer wij voor iedere zieke gaan bidden die we tegenkomen. Of het nu op school is, op je werk of in de stad. Er zullen wonderen gaan gebeuren, maar het doel van het wonder is uiteindelijk dat dit mensen wijst naar Jezus. Dat mensen door dit wonder een ervaring met Jezus mogen krijgen en Hem mogen leren kennen!

Blijven doen!

Lukt het dan direct om voor iedere zieke te bidden die je tegenkomt? Nee! Absoluut niet! Persoonlijk vind ik dit nog altijd erg spannend. Ten eerste al het afstappen op een onbekend iemand en dan ook nog eens vragen of je mag bidden voor diegene. Dat is echt een stap buiten mijn comfortzone, maar Jezus vraagt dit wel van mij!

Als dit ook ver buiten jouw comfortzone ligt, begin dan eens lekker veilig in je eigen kring. Bid eens voor genezing van een vriend of familielid. En probeer dat zo veel mogelijk te doen! Want hoe vaker je voor genezing bidt, hoe makkelijker het wordt om dit aan iemand te vragen. Daarbij bouwt het ook enorm jouw geloof. Wanneer je meer en meer mensen onder jouw handen genezen ziet worden, gaat jouw geloof in wonderen ook groeien. En ik geloof dat je dan ook steeds meer wonderen zult zien gebeuren!

Todd White heeft hierover een erg bijzonder getuigenis. Toen hij tot geloof kwam, begon hij ook voor zieken te bidden, maar de eerste 3,5e maand zag hij niemand genezen. En dat terwijl hij voor gemiddeld 10 mensen per dag bad! Maar hij gaf niet op en na die 3,5e maand begon hij genezingen te zien! Laat je bemoedigen en aanvuren door zijn verhaal en begin met bidden voor genezing!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email