De kracht van gebed

Toen we aan het bedenken waren welke blogs we wilden gaan schrijven voor deze maand, moest ik ook denken aan een blog over de kracht van gebed. Ik dacht hier wel wat over te kunnen schrijven. Maar nu ik aan dit blog moest gaan beginnen merkte ik dat ik het erg lastig vond om hier echt iets over te schrijven.

En dit zullen een aantal van ons ook wel herkennen met het bidden. Vaak vinden we het lastig om te bidden. Weten we niet goed wat we moeten zeggen tegen God, of zijn we al heel snel uitgepraat. Dit vind ik zelf ook nog wel eens lastig eigenlijk, in mijn tijd met God.

Eerlijk en kwetsbaar

Maar is dat juist waar de kracht van het gebed ligt. Net zoals met dit blog. Ik wilde eigenlijk eerst allemaal dingen gaan uitleggen over hoe gebed werkt en wat er dan gebeurt in de hemelse gewesten. En dit zijn misschien grote en moeilijke dingen, maar eigenlijk weet ik hier niet zoveel over als ik eerst dacht.

En zo hebben we misschien wel het gevoel dat we grote gebeden moeten bidden en veel dingen tegen God moeten zeggen, maar het eigenlijk gewoon niet goed weten.

Maar toen besloot ik gewoon eerlijk en kwetsbaar te gaan zijn in dit blog en toe te geven dat ik gewoon eigenlijk niet heel goed weet hoe het allemaal werkt. En eerlijk gezegd voelt het een beetje raar, omdat dit niet mijn eerste intentie was om te schrijven. Maar doordat ik deze keuze wel heb gemaakt heb ik wel gewoon een blog kunnen schrijven.

En dat is waar ook de kracht ligt in het bidden. We mogen eerlijk en kwetsbaar bij God komen en Hem vertellen wat er op ons hart ligt. Of dit nou veel of weinig woorden zijn.
Dit zegt Jezus ook in Mattheüs 6:7 “Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voorprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden.”

God verbindt Zijn kracht aan ons gebed

Op zichzelf heeft ons gebed eigenlijk helemaal geen kracht. Zijn het maar wat woorden die we uitspreken. Maar omdat God Zijn kracht eraan vindt wordt het opeens enorm krachtig. Want Hij hoort onze gebeden en wilt ons het beste geven.

1 Johannes 5:14 zegt: “Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil.”

Psalm 145:18 zegt: “Allen die hem aanroepen is de HEER nabij, die hem roepen in vast vertrouwen.”

En zo zijn er nog veel meer bijbelteksten waarin God laat zien dat Hij naar ons luistert. En dat maakt dat er kracht in ons gebed zit! Dat de almachtige God luistert!

Besef

Helaas besef ik dat eigenlijk veel te weinig, hoe krachtig ons gebed is. Hoe lang of kort het ook is. Want onze God verbindt er Zijn kracht aan! Zijn onbegrensde kracht!

En alleen al hierom zouden we elke dag motivatie mogen hebben om elke dag op onze knieën te gaan en onze zorgen en verlangens bij Hem te leggen. Want Hij luistert en wilt ons het beste geven wat wij nodig hebben!

Blijf bidden!

Dus blijf bidden voor die zieke vriend of vriendin. Blijf bidden voor je ongelovige oom of tante. Blijf bidden voor Zijn rust en vrede. Blijf bidden voor opwekking in Nederland. Waarvoor dan ook! Want “Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren.” (Jeremia 29:12)

Tip: In Mattheüs 6 verteld Jezus nog veel meer over hoe wij mogen bidden en over de gesteldheid van ons hart. Ik geloof dat er in dit hoofdstuk heel veel krachtige waarden zitten die ons enorm kunnen helpen! Dus ik wil je uitdagen vandaag of deze week dit hoofdstuk eens te lezen en hier over na te denken.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email