God wil altijd meer geven

Ken je dat gevoel? Dat het lijkt alsof je een plafond bereikt hebt en je er zelf niet doorheen gaat komen. Alsof je aan het einde van je kunnen zit. Ik kan je vertellen dat er altijd meer is.

Nieuwe baan

Ik was bezig met mijn studie tot verpleegkundige. Ik was vol goede moed begonnen, maar naarmate de jaren verder gingen groeide de leugen in mijn hoofd dat ik nooit een goede verpleegkundige zou worden. Ik durfde heel veel dingen niet en liep er liever voor weg dan dat ik het aanging. Ik twijfelde aan alles wat ik deed. Ik bedoel, je wilt toch wel iemand naast je bed hebben staan die weet wat ze doet. God had de passie om verpleegkundige te worden altijd al wel in mijn hart gelegd. Maar ik merkte dat het in de praktijk enorm lastig was. Nu 3 jaar na mijn afstuderen ben ik begonnen aan een nieuwe baan op de kraam-verlos afdeling van het ziekenhuis. Mijn droombaan, iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou bereiken. Maar God dacht daar anders over.

God laat nooit los

God besloot om in te grijpen. Hij had niet voor niks die passie in mijn hart gelegd. Waar ik onmogelijkheden zag, zag God mogelijkheden. Hij gebruikte mijn angst juist in mijn beroep als verpleegkundige. Ik was na mijn studie aan de slag gegaan als wijkverpleegkundige. Dit voelde voor mij veilig. Ik kon best een beetje mijn eigen ding doen en had geen mensen die op mijn vingers meekeken. Maar toch merkte ik dat het mij geen voldoening gaf, het was niet de plek die God voor mij bedoeld had. Ik twijfelde al lang over of ik moest solliciteren in het ziekenhuis, maar de angsten in mijn hoofd hielden mij toch tegen. Uiteindelijk besloot God dan toch echt in te grijpen. Er kwamen in één week tijd meerdere mensen naar mij toe dat ze het gevoel hadden dat ik toch echt maar eens moest gaan solliciteren in het ziekenhuis. Toen ik de website met vacatures opende stond ‘toevallig’ de vacature voor mijn droombaan bovenaan.

Mijn plafond is zijn vloer

Ik koos ervoor om te gaan solliciteren en Gods plan te volgen, Hij had het nu toch wel heel duidelijk gemaakt. Nu, een aantal maanden later, werk ik met ontzettend veel plezier op de afdeling waar ik zolang over had gedroomd. Zijn alle angsten weg? Nee, maar ik ervaar dat God altijd trouw is en Hij mij helpt ondanks dat ik zoveel nog heel spannend vind. Hij helpt mij om al deze angsten aan te gaan. Ik merk nu hoe Gods beloftes aan mij altijd uitkomen en hoe Hij elke situatie kan gebruiken om er iets moois uit te halen.

Dit gast-blog is geschreven door Ilonca Hanouwer.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email