Gods plan met Jezus

De afgelopen tijd was ik veel bezig met Gods plan. Ik was aan het nadenken over nieuwe stappen in mijn leven en we waren natuurlijk ook hier bij LifeFlow bezig met dat thema. Maar terwijl ik verder wilde en zocht naar aanwijzingen van God over Zijn plannen voor mijn leven, leidde Hij me juist de andere kant op: terug naar de basis.

Jezus’ lijden en sterven

En met die basis bedoel ik Jezus’ werk. Zijn lijden en sterven aan het kruis, dat vergeving en verlossing betekende voor ons. Die vergeving zou de basis moeten vormen van ons leven als christen. En ik besefte het niet, maar die basis was bij mij niet stevig genoeg. Ik dacht dat ik wel geloofde in Gods vergeving voor mij, maar als ik eerlijk ging kijken dan leefde ik daar niet echt uit. Ik had Gods vergeving nog niet 100% geloofd, ontvangen en aanvaard. En dan mist er iets.

Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Gods plan met Jezus baande namelijk de weg voor Zijn plan met ieder mens. Jezus’ werk is de basis. Wat Hij deed, maakt het voor ons mogelijk om in relatie met God te leven en in Zijn plan te wandelen. Jezus’ werk als basis betekent leven vanuit Gods vergeving. We moeten beginnen bij het kruis en vandaag, Goede Vrijdag, is daarvoor een perfect moment.

Wat is jouw basis?

Denk eens na over jouw basis, in je wandel met God. Is jouw basis Jezus’ werk aan het kruis? Als je daar nog niet zeker van bent, ga daar dan mee aan de slag. Vraag God om hulp en verdiep je in Zijn plan met Jezus. Lees over Jezus’ lijden en sterven en ontdek wat dat nu echt betekent. Ik heb ervaren hoe bevrijdend het is om Gods vergeving écht te ontvangen. Dat is heerlijk en het verandert je! Ik moet eerlijk bekennen, dat moet ik steeds opnieuw doen. Ik moet me er steeds opnieuw bewust van worden en doordat ik dat doe, wordt het fundament van vergeving in mijn leven steeds sterker.

Ik hoop dat jij hetzelfde mag ervaren. Want als je Gods plan met Jezus kent en begrijpt wat dat betekent voor jouw leven, dan pas kun je echt gaan wandelen in Gods plan voor jou.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email