Gods plan voor christenen

Vorige week hebben we gekeken naar wat Gods plan voor de mensen is. Deze week maken we de cirkel ietsje kleiner en gaan we ontdekken welk plan God heeft voor christenen. Wat is onze roeping en hoe wil God dat wij ons leven gebruiken?

De Grote Opdracht

Misschien ken je de bekende verzen wel uit Mattheüs 28, die ook wel de Grote Opdracht worden genoemd: ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen heb’ (vs. 19-20). Jezus gaf deze opdracht in eerste instantie aan Zijn discipelen. Daarom beweren sommige mensen dat deze opdracht niet voor ons bedoeld is. Maar waarschijnlijk waren de discipelen niet alleen toen Jezus deze uitspraak deed, maar was er een grote groep gelovigen bij elkaar gekomen om Jezus daar te ontmoeten. Daarnaast konden de elf discipelen natuurlijk onmogelijk de héle aarde bereiken. Én als jij Jezus volgt, ben jij net zo goed een discipel – dat betekent gewoon leerling – van Hem als de twaalf ‘officiële’ discipelen.

Ook voor jou?

We mogen dus concluderen dat deze opdracht van Jezus ook voor jou en mij geldt. Als jij een leerling van Jezus bent, dan is het jouw taak om het evangelie te delen met de mensen die je tegen komt. Want er staat in onze bijbel wel ‘ga dus op weg’, maar eigenlijk staat er in de grondtekst iets als ‘terwijl je gaat’. Jezus stuurt dus niet iedereen op zendingsreis (hoewel Hij sommige mensen daarvoor roept), maar Hij wil graag dat jij in je dagelijkse leven, op de plekken waar je komt, vertelt over Hem.

Delen over Jezus

Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Jezus vertelde Zijn discipelen dat ze de mensen moeten leren wat Hijzelf aan de discipelen geleerd had. Ze mochten dus doorgeven wat ze in hun tijd met Jezus van Hem ontvangen hadden. Op dezelfde manier kun jij doorgeven wat jij van Jezus ontvangen hebt. Deel gewoon over wat je met Hem meemaakt, of wat je van Hem leert. Dat kan al in hele kleine dingen. Als iemand tegen je zegt: ‘wat ben je vrolijk’ kun jij antwoorden met ‘dat komt door Jezus’. Of je kunt, als jij op het voetbalveld als laatste de bal aanraakte voor hij buiten de lijnen ging, eerlijk zeggen dat de ingooi voor het andere team is. Daar komt vast reactie op, en dan kun jij heel simpel zeggen: ‘Jezus wil dat ik eerlijk ben’. Zulke opmerkingen kunnen het begin zijn van een gesprek over Jezus en het evangelie.

Als jij op die manier het evangelie deelt in je dagelijkse leven, dan wandel je in Gods plan. Dan ken je misschien nog niet het specifieke plan van God voor jouw leven, maar dan mag je zeker weten dat je wél op de goede weg bent. God ziet jouw gehoorzaamheid en Hij zal je dan vanzelf duidelijk maken waar Hij je precies wil hebben. Dus begin gewoon vast te leven volgens Gods plan voor al Zijn volgelingen, en dan zal Hij je verder leiden.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email