Gods vaderhart

Je hebt vast wel eens over Gods vaderhart gehoord, ik hoorde in de kerk nooit anders. Elke spreker in elke dienst noemde Gods vaderhart eigenlijk wel. Maar ik heb me nooit echt beseft wat dat vaderhart eigenlijk precies inhoud.

Vaderlijke liefde

Als ik kijk naar de liefde die mijn eigen vader altijd voor mij heeft gehad dan kijk ik daar enorm dankbaar naar. Mijn vader deed altijd alles voor me en zou nog alles voor me doen, alles zolang ik maar gelukkig kan zijn. Hij deed enorm zijn best voor mij en mijn zussen. Mijn vader wilde dat wij gelukkig waren, hij wilde ons echte liefde geven. En het concept van Gods vaderhart landde pas echt in mijn hart toen ik doorhad wat een liefhebbende vader aan zijn kind wil geven. Een liefhebbende vader wil zijn kind alle liefde geven die hij heeft, en daarnaast wil hij dat zijn kind gelukkig wordt. Een aardse vader zal echter altijd tekort schieten, want ze zijn niet perfect. Hoe hard (of juist niet) ze hun best ook doen.

Volmaakte liefde

Waar een aardse vader tekortschiet, zal God dat nooit doen! Waarom niet? Omdat hij perfect is! God verlangt er naar om zijn kinderen gelukkig te zien! En dat geluk is ook alleen te vinden bij Hem als vader. God wil de vader voor je zijn die je nooit op aarde gehad hebt, Hij wil de vader voor je zijn die je wel liefde kan geven en Hij wil een vader voor je zijn die je nooit teleur zal stellen. Hij heeft zo ongelofelijk veel liefde voor jou, omdat jij Zijn kind bent! Hij heeft jou gemaakt, en zoals mijn vader mij liefheeft wil God jou nog veel meer liefhebben. Hij is zo ongelofelijk trots en blij met jou als zijn kind! Ook al voel je dat zelf zo helemaal niet, zijn liefde is perfect en volmaakt en zal jou nooit tekort doen.

Een hart dat klopt voor jou

Gods vaderhart wil voor jou zorgen. Hij wil in alles voorzien, dat klinkt geweldig maar is misschien niet altijd even makkelijk. Want hoe kan een vader zorgen voor een kind wat niet voor zich wil laten zorgen? God wil je zo ontzettend veel geven maar vaak staan we zelf in de weg. Vaak willen we alles zelf maar doen en kijken we helemaal niet naar wat God allemaal wil geven! Want Hij is bij machte oneindig veel meer te doen dan dat wij kunnen denken of beseffen! Maar wij moeten er wel voor openstaan dat Hij voor ons wil zorgen! Gods liefhebbende vaderhart klopt voor jou! De vraag is alleen, laat jij je Vader voor je zorgen?

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email