Gods wil kennen

‘Geloof ontstaat waar de wil van God bekend is’. Dit is een uitspraak die ik een tijdje geleden in een preek hoorde en die mijn denken echt veranderde. Er wordt mee bedoeld: als jij de wil van God kent voor een situatie, dan kun je geloven (dat is, zeker weten) dat die wil werkelijkheid gaat worden. Dan hoef je niet meer te bidden: ‘Heer, wilt U misschien…’, of ‘als het Uw wil is…’. Je hoort het, in die uitspraken klinkt twijfel door, het is afwachten of er ook echt iets gaat gebeuren. Maar als je wéét wat Gods wil is, en je bidt volgens Zijn wil, dan mag je zeker weten dat het ook werkelijkheid gaat worden.

Om geloof te hebben voor een bepaalde situatie, moet je dus Gods wil kennen voor die situatie. Je moet als het ware de hemelse visie op het probleem, of de uitdaging, ontvangen. Misschien heb jij wel een ziekte of beperking, waarvan de medische wereld zegt: ‘leer er maar mee leven, het gaat niet meer over’. Je kunt ervoor kiezen om dat te geloven. Of je kunt vragen wat Gods wil hierin is, en geloof ontvangen voor een wonder.

Een ander voorbeeld; stel, je wilt een bedrijfje beginnen. Misschien zegt iedereen om je heen ‘doe het niet, het is een economisch slechte tijd’. En waarschijnlijk hebben ze menselijk gezien gelijk – en dat kan het einde zijn van je plan. Of, je vraagt wat Gods wil is. Als Hij je aanmoedigt om tóch te beginnen, dan mag je geloven dat je bedrijf gaat slagen.

En zo zijn er natuurlijk eindeloos veel voorbeelden te bedenken. Mensen hebben altijd de neiging om in het natuurlijke te denken, volgens menselijke logica en verstand. Maar als jij wilt leven door geloof, moet je leren om het natuurlijke niet de doorslag te laten geven. Je moet jezelf aanwennen om in elke situatie te zoeken en te vragen naar Gods wil.

Als je die wil kent, mag je daar in geloof op gaan staan. Bid dat Gods plan werkelijkheid wordt. Zet de (geloofs)stappen die jij kunt zetten, om dat plan werkelijkheid te laten worden. Handel naar wat God ziet, en niet naar wat je zelf ziet. Op die manier sta je sterk in geloof en kun jij het leven leiden dat God voor je heeft.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email