Hoe past profetie in mijn dagelijks leven?

Na alle blogs van deze maand die vooral theoretisch waren, komen we nu eindelijk bij de praktijk! Dat is naar mijn mening de plek waar je je pas echt gaat realiseren hoe gaaf en krachtig profetie is! Laat me je een paar voorbeelden geven.

De impact van profetie

Ik wil beginnen met dit voorbeeld. Nu is dit niet een situatie waar je je regelmatig in zult bevinden, maar het laat wel zien welke uitwerking profetie kan hebben!

Ik was aanwezig bij een cursusmiddag over profetie. Na een blok onderwijs was er speciaal tijd om te profeteren over de gasten. Dit ging de spreker doen, met een paar andere mensen die hij gevraagd had. Ik hoorde hier ook bij.

Op een gegeven moment kom ik bij een man van rond de 45 jaar (schat ik). Ik neem even de tijd om te luisteren naar wat God wil zeggen en begin vervolgens over hem te profeteren. Ik vroeg of hij twee dochters had en hij bevestigde dit. Dus ik ging verder met profeteren. Ik ervoer namelijk dat God tegen deze man wilde zeggen dat Hij zijn dochters ziet en hen beschermt. Dat Hij ze niet op heeft gegeven en dat er een moment zal komen dat ze Jezus zullen aannemen in hun leven.

Dit raakte de man enorm en hij werd erg emotioneel. Als ik het mij goed herinner, was hij al jaren voor zijn dochters aan het bidden dat ze tot geloof mochten komen. Dit was dus een enorm bemoedigend en vertroostend woord voor hem!

God begon te spreken

Een ander voorbeeld; ik was met een vriendin aan het whatsappen en ze vertelde dat ze zich, samen met haar vriend, zojuist onverwacht had laten dopen. Supergaaf! Toen we het hier zo over hadden, ervoer ik opeens dat God iets op mijn hart legde en over haar en haar vriend wilde spreken.

Ik heb vervolgens een spraakbericht opgenomen waarin ik met haar deelde wat ik ervoer en over haar en haar vriend begon te profeteren. De dingen die ik ervoer en over hen profeteerde, bemoedigden hen enorm en een specifiek punt (waar ik helemaal niets van wist!) sloot perfect aan bij waar zij recent mee bezig was geweest. Supergaaf dus!

Zo heb ik dit vaker. Dan ben ik ergens en ervaar ik opeens dat God wil spreken over een persoon. Ik krijg dan meestal een bepaald gevoel waarvan ik weet dat dat van God is. Ik heb dan al direct een idee over wie het gaat en dan vraag ik specifiek aan God wat hij wil spreken en deel ik dit met diegene.

Sta er voor open!

Nu denk je misschien wel: dit heb ik nog nooit gehad, maar dat zou ik wel graag willen! De eerste en belangrijkste stap is om er voor open te staan. Bid tot God of Hij door jou heen wil spreken en spreek uit dat je voor Hem beschikbaar wil zijn om gebruikt te worden. Dan mag je er op vertrouwen dat Hij tot jou zal spreken om andere mensen te bemoedigen!

Heb je nog nooit eerder Gods stem verstaan of over iemand geprofeteerd? Begin dan eens met God te vragen wat Hij wil spreken tot een vriend of vriendin en deel dit dan met diegene. Op deze manier kan je in een veilige setting uitstappen in profetie.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email