Ik kan niet zonder intimiteit met God

Deze maand hebben we het over het thema identiteit. Hierover kunnen we heel veel in de bijbel lezen, wat God over ons zegt. Maar een andere manier waarop God onze identiteit wil vormen, is door intimiteit met Hem te hebben. Relatie met Hem aan te gaan.

Voor mij zijn deze momenten van intimiteit met God enorm belangrijk. Waarom? Het zijn de momenten waarop ik echt tot rust mag komen bij God en echt in mijn hart mag ervaren hoeveel Hij van mij houdt. Elke keer wanneer ik tijd met God doorbreng en mijn hart weer laat vullen, zij het door bidden, stil zijn, bijbel lezen, worship luisteren of het luisteren van een preek, word ik weer herinnerd aan wie ik ben. Dat ik een kind van de allerhoogste God ben, die ontzettend veel van mij houdt.

(Natuurlijk kan je op heel veel meer manieren intimiteit met God hebben. Ieder doet dit op zijn of haar eigen manier.)

Verandering van binnenuit

Wanneer we ons leven aan Jezus geven komt de Heilige Geest (Gods geest) in ons wonen. En het mooie is dat Hij ons dan van binnenuit gaat veranderen. Elke keer wanneer we iets fout doen, overtuigt Hij ons van zonde, zodat we het de volgende keer niet meer willen doen.
En zo, beetje bij beetje, verandert langzaam ons karakter naar het karakter van God. Terwijl je misschien eerst snel geïrriteerd konden raken, heb je nu niet meer de neiging direct te reageren en heb je veel meer rust van binnen.

Gods Woord

Wat de Heilige Geest ook doet, is ons keer op keer herinneren aan wat God over ons zegt in Zijn Woord. Dat we geliefd zijn, geheiligd zijn, vergeven zijn en nog zoveel meer.

Want soms hebben we een dag of periode dat we God helemaal niet ervaren, en we ons afvragen waar God is. Juist dan is het zo belangrijk om in Zijn woord te blijven lezen! Want dan mag je juist geloven wat er geschreven staat.

“Ik voel mij misschien niets waard, maar de bijbel zegt dat ik onbetaalbaar ben. Dat God zoveel van mij houdt, dat Hij zijn zoon voor mij gegeven heeft.”

En op zulke momenten herinnert de Heilige Geest jou dan weer aan wat er in de bijbel staat.

Bevestiging

Door elke keer opnieuw intimiteit met God te hebben, worden we telkens weer bevestigd in onze identiteit en krijgt dat steeds meer een vaste plek in ons hart en hoofd. En op een gegeven moment, wanneer we regelmatig tijd met God doorbrengen, zullen we geen waarde meer hoeven te hechten aan wat de wereld over ons zegt. Want dan zit het zo duidelijk in je hart wat God over je zegt, en dat is duizenden malen belangrijker en waardevoller dan wat de wereld zegt!

Want de wereld zegt dat we pas belangrijk zijn als we iets goed kunnen, of iets belangrijks hebben gedaan. Misschien wel iets nieuws hebben uitgevonden, een belangrijke baan hebben of een sport goed kunnen beoefenen.

We zijn wat God zegt. Niet wat de wereld zegt.

De wereld zegt ook dat we zijn wat we doen. Dus als we niet iets goed kunnen of niet goed doen, zijn we eigenlijk van geen/weinig waarde. Maar gelukkig is dat totaal niet wat God zegt! God zegt namelijk dat we zijn wat Hij over ons zegt. Ongeacht onze daden. Ongeacht of wij elke keer weer opnieuw zondigen.. Wij blijven Zijn kinderen en Hij blijft zielsveel van ons houden! Hoe geweldig is dat!

Daarom is het zo belangrijk dat we intimiteit met God hebben. Zodat we gaan horen en geloven wat God over ons zegt, omdat Hij ons wil bevestigen in wie wij zijn.

Neem de tijd

Ik wil je uitdagen om de komende weken regelmatig een moment met God te nemen. Spreek naar Hem uit wat je bezig houdt, waar je dankbaar voor bent en hoeveel je van Hem houdt. Hij vindt het namelijk geweldig om dat van jou te horen! Neem vervolgens ook een moment van stilte om God de ruimte te geven om tot jou te spreken. En als je dit lastig vindt mag je gewoon aan God vragen of Hij jou wil laten voelen hoeveel Hij van je houdt.

En probeer daarbij ook de bijbel te lezen om te ontdekken wat God over jou zegt. Als je dit lastig vindt, kan een bijbel-leesplan op de YouVersion Bible app je misschien wel helpen.

Probeer eens tijd met God te nemen, want ik weet zeker dat God naar jou verlangt!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email