In geloof uitstappen

In mijn vorige blog schreef ik over hoe belangrijk het is om Gods wil te kennen voor een bepaalde situatie. Het kennen van zijn wil zorgt namelijk dat jij weet in welke richting je mag bidden – en dat mag je dan vol vertrouwen doen. Het kennen van Gods wil, en vervolgens daarvoor gaan bidden, is echter niet altijd genoeg.

Dat is een belangrijke les die ik zelf afgelopen jaar heb geleerd. Ik was al jaren ziek, maar God had mij duidelijk gemaakt dat Hij mij in 2020 ging genezen. Ik wist dus zeker dat genezing Gods wil was. Ik was vol verwachting, maar het eerste halfjaar gebeurde er helemaal niets. Ik zat te wachten en te bidden tot God het wonder ging doen, maar het wonder kwam niet.

Toen las ik een boek*, waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Door dat boek werd me duidelijk dat het kennen van Gods wil, en geloof hebben daarvoor, inderdaad een hele belangrijke stap is. Maar het is niet de énige stap. De volgende stap is namelijk dat je dingen gaat dóen in geloof. Voor mij betekende dat, dat ik me stap voor stap moest gaan gedragen als een gezond persoon. In plaats van éérst het wonder, en daarna alles weer kunnen, moest ik de volgorde omdraaien: eerst mijn geloof tonen door dingen te doen die ik eigenlijk daarvoor niet kon, en dáárna het wonder ontvangen.

Eén van de eerste stappen die ik zette, was stoppen met middagdutjes. Ze waren voor mij cruciaal om de dag enigszins door te kunnen komen, ik kon niet zonder. Maar toen ik op een middag mijn bed in wilde stappen, hoorde ik God zeggen: ‘als je gelooft dat ik je gezond heb gemaakt, waarom ga je dan in bed liggen alsof je nog ziek bent?’ Die kwam binnen. Vanaf dat moment ging ik overdag niet meer slapen. En nee, dat was niet altijd makkelijk. Het wonder kwam niet direct toen ik de beslissing nam om ermee te stoppen – ik heb best dagen gehad die heel zwaar waren en waarop ik niets liever wilde dan toch een middagdutje doen. Maar God vroeg mij om te handelen in geloof, en niet te handelen naar hoe ik me voelde.

Dat is een uitdaging. De duivel valt je aan, je geloof wankelt en wiebelt soms, er zijn momenten dat je het op wilt geven. Maar gelukkig gaf God me kracht om vol te houden, en vanaf dat moment is het alleen maar beter en beter gegaan. Het vroeg om steeds nieuwe stappen, ik moest steeds iets overwinnen door geloof – maar het wonder kwam.

Ik hoop dat dit verhaal jou helpt om stappen te zetten in geloof. Het is eng, het voelt vaak als lopen op water. Maar het is de manier waarop God werkt. Hij reageert op jouw geloof. Als jij laat zien door wat je doet, dat je écht geloof hebt voor iets, dan gaat God ook handelen. Hij laat je niet vallen, Hij is trouw. Dus zet die stap, en verbaas je over wat God vervolgens doet.

*Jezus aanraken – Tom de Wal. Je kunt het boek gratis bestellen via de website van Frontrunners

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email