Intens verdriet brengt pure liefde

Het was half 8 in de avond toen ik de lege gebedsruimte binnenstapte. Ik had eerder die dag een verlangen gekregen om gewoon lekker God te aanbidden en te gaan zoeken. Ik had echter geen idee wat me te wachten stond.

“Wat voor mij een rustige avond met God moest worden werd een avond vol geschreeuw, frustratie en pijn.”

Ik lag daar rustig in Gods aanwezigheid te chillen, toen de sfeer compleet omsloeg. Het was alsof de afspeellijst die ik had aangezet werd overgenomen. De nummers die spontaan werden afgespeeld gingen over vuur en opwekking en voordat ik het wist lag ik plat met mijn gezicht op de grond omdat ik merkte dat Gods aanwezigheid de ruimte compleet overnam. Uit puur ontzag voor Hem lag ik daar, doodstil.

Goddelijke frustratie

Op dat moment kwamen er nog een paar gasten de ruimte binnen. Ze merkte gelijk wat voor aanwezigheid er hing. We gingen samen God aanbidden. En wat voor mij een rustige avond met God moest worden werd een avond vol geschreeuw, frustratie en pijn. Geen menselijke frustratie of pijn, maar Goddelijke. God liet mij zien hoe hard Nederland Hem nodig heeft.

Ik zat ondertussen op mijn knieën. De nummers die speelden sloten perfect aan bij dat gevoel wat we allemaal hadden. Ik werd zo enorm geraakt door een klein stukje van wat God voor ons voelt. Ik schreeuwde het uit naar Hem, ik sloeg met mijn vuisten op de grond uit pure frustratie. Ik voelde zo veel pijn voor al die mensen die God niet kennen en dus verloren gaan!

“Het moet bizar zijn hoeveel God echt van ons houdt!”

Wat een normale dinsdag leek, althans wat is normaal op een bijbelschool? Ik kan niet zeggen dat ik ooit heb meegemaakt dat 2 dagen hetzelfde waren. Op zich had ik kunnen verwachten dat zoiets ging gebeuren, God had al wel gekkere dingen gedaan door het jaar heen. Maar dit, zo intens had ik nooit kunnen verwachten.

God houdt bizar veel van ons

God heeft die avond iets in mij bewerkt. Hij heeft me een nieuwe passie gegeven. Hij heeft me laten zien waar Hij mij voor wil gaan gebruiken. Maar bovenal heeft Hij me laten zien hoe belangrijk Hij ieder persoon op deze aarde vindt, geen uitzonderingen. Ik heb die avond in het heel klein mogen ervaren wat God voor ons voelt. En dit was al meer dan overweldigend voor me, het moet bizar zijn hoeveel God echt van ons houdt!

Ik geloof dat God zijn kracht en liefde opnieuw over ons land gaat uitstorten! En daarbij komt dan niet alleen kijken dat we nieuwe kracht mogen ontvangen. Daarbij komt ook kijken dat, zoals bij elke opwekking, mensen uit puur berouw naar God hun kleren kapot willen scheuren. Met hun vuisten op de grond gaan slaan omdat ze weten dat God van ze houdt maar het eigenlijk niet waard zijn. Vanuit die overtuiging geloof ik dat mensen zullen gaan opstaan, die de liefde van God echt intens door en door kennen. Deze mensen zullen het verschil gaan maken in ons land, en jij kan er één van zijn!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email