Jezus, mijn genezer

Op jonge leeftijd ben ik gediagnosticeerd met ADHD, PDD-NOS en Gilles de la Tourette. Een heel rijtje aan labels. Hiervoor moest ik 6 pillen per dag slikken. Ik had vaak last van tics, maakte rare geluidjes en had veel moeite met sociale omgang. Ook kon ik mij slecht concentreren op school. Hiervoor ben ik toen naar speciaal onderwijs gegaan. Zoals je misschien wel kunt begrijpen was het leven niet altijd makkelijk of leuk voor mij. Mijn labels beperkte mij in veel dingen.

Een bijzondere zondag

Jaren later, toen ik 11 was, gingen we zoals elke zondag weer naar de kerk. Maar wat we niet wisten, was dat er een genezingsdienst zou plaatsvinden. Dus mijn ouders vroegen aan mij of ik voor mijn autisme wilde laten bidden en ik ging samen met m’n vader naar voren. De spreker bad voor mij en toen… gebeurde er helemaal niets. Ik voelde wat warmte in m’n lichaam, maar dat was alles.

Na de dienst gingen we zoals gewoonlijk weer met de auto naar huis en zat ik op de achterbank. Normaal gesproken was ik na een kerkdienst altijd erg druk en onrustig, maar nu zat ik zo rustig op de achterbank dat m’n ouders even achterom moesten kijken of ik er wel zat.

Een nieuwe toekomst

Vanaf dat moment ben ik dus gewoon genezen van mijn autisme! In die tijd was ik bij een christelijke psychiater en hij geloofde ook dat ik was genezen. Dus in twee weken tijd heb ik de 6 medicijnen per dag afgebouwd naar niets! Sindsdien heb ik geen tics meer, gaan sociale contacten mij beter af kan ik mij beter concentreren en ben ik erg rustig in plaats van zo druk.

Jezus, mijn genezer

Dit vind ik zo’n gaaf getuigenis wat ik mag delen! Want dit laat zoveel zien van wie Jezus is. Net zoals dat Jezus in Zijn tijd op aarde rond ging om overal het evangelie te verkondigen en de zieken te genezen, gas Hij mij ook. En met dit verhaal, mag ik vervolgens ook weer getuigen van wie Jezus is.

Sindsdien is dit ook echt een ‘checkpoint’ in mijn leven. Als ik even twijfel aan of God bestaat, dan mag ik weer hier aan denken en weten dat Hij wel degelijk bestaat! Want Hij genas mij en Hij wil jou ook genezen! Want dat is wie Jezus is.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email