Laat jij je raken?

Passie komt van het Latijnse woord passio wat weer voortkomt uit pati wat lijden betekent. Of te wel, passie iets is wat voortkomt uit pijn en lijden. Persoonlijk heb ik een enorme passie voor de kerk van Nederland, maar die is niet uit het niets ontstaan. Ik heb een pijnlijke scheuring van een gemeente meegemaakt en dat heeft mijn hart gebroken voor de hele kerk van Nederland. Zo kan iedereen zich vast wel iets voorstellen waar je passie voor hebt. Maar wat als dat gevoel van passie verdwijnt?

Je pijn kan passie worden

Pijn wordt niet altijd passie. Sterker nog: vaak worden mensen bitter in plaats van hun pijn gebruiken om verandering te brengen. Als je iets overkomt heb je altijd een keus, je kan het je laten overkomen of je kan er iets mee gaan doen! Maar wat? Als je pijn de overhand gaat nemen in je leven wordt je bitter en ga je juist mensen buitensluiten in plaats van toelaten in je hart. Toen de kerk scheurde had ik de keuze om bitter te worden tegenover de kerk, en menselijk gezien was dat ook de meest logische keuze. Misschien ben ik aan het begin ook wel een beetje bitter geweest. Maar God heeft ook mijn hart aangeraakt op precies dit stuk om van deze pijn een stuk passie te maken!

Wat als je het kwijtraakt?

Het kan gebeuren dat je passie langzaam vervaagt naar de achtergrond. Je bent er eigenlijk nooit meer echt mee bezig. Hoe kan je dat vuur wat er ooit zat weer aanwakkeren? Hoe kan je van dat kleine vonkje wat er nu is weer een groot razend vuur maken? Het antwoord op die vraag is niet leuk.. sterker nog het doet pijn. Want als de passie die je hebt ontstaat uit pijn, is het dus pijn die het weer kan aanwakkeren. Het moment dat ik uit het oog verlies wat mijn passie is moet ik me weer laten raken door de pijn die er in de wereld is. Ik ga soms bewust opzoek naar verhalen van mensen die dezelfde pijn als ik hebben meegemaakt en luister naar wat ze te vertellen hebben en laat me zo weer raken. Andere mensen gaan midden tussen de armoede in de wereld staan en worden zo weer aangevuurd. Anderen gaan in het ziekenhuis bij mensen op bezoek die terminaal ziek zijn en ervaren zo hun passie. Is dat leuk om te doen? Absoluut niet! Maar is het nodig? Absoluut wel!

Ontdek je passie

Misschien heeft God jou al een passie gegeven, misschien ben je er nog naar opzoek. Misschien heb je nog geen idee, dan wil ik je uitdagen om opzoek te gaan in je hart naar dat wat jou echt raakt. Waar voel jij intense pijn, zo intens dat je er misschien wel ziek van wordt? En als je al wel je passie hebt ontdekt wil ik je uitdagen om je opnieuw te laten raken! Ga weer opzoek naar dat wat jou zo raakt en laat het maar eens pijn doen! God wil die pijn altijd weer gebruiken om jou te gebruiken!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email