Laat nou los

In een tijd als deze zie je het alleen maar meer, de wereld is in rep en roer en mensen doen er alles aan om zelf de controle te houden over dat wat ze kunnen. Er wordt toilet papier gehamsterd en mensen gaan spontaan liters brandstof opslaan, maar waarom? Zijn we als mensen zo bang de controle kwijt te raken?

Raar toch?

Wat als ik je zou vertellen dat het eigenlijk juist de bedoeling is dat wij compleet de controle los laten? Dat wij als mensen juist de moeite zouden moeten stoppen in het los laten van de controle, zodat God de controle over ons leven kan nemen?

Als ik dit type is het Pinksteren, de dag dat de Heilige Geest over alle christenen werd uitgestort. Hoe vet is dat?! God kan dus gewoon in ons wonen! Die God die de Hemel en aarde geschapen heeft, die alles in Zijn hand houdt. En toch doen we nog zo hard ons best om zelf maar vast te houden aan alles wat we zelf opbouwen. Raar toch?

God voorziet als wij loslaten

Omdat de Heilige Geest in ons wil wonen betekent het dat Hij ons leven ook compleet wil leiden. Hij wil ons in alles laten zien waar we heen mogen, welke volgende stap we mogen zetten en hoe we ons leven mogen leiden. En wie kan ons leven beter leiden dan God zelf? Wie kan ons beter advies geven dan God zelf? Hem de controle geven is de mooiste stap die je kan zetten!

Op bovennatuurlijke wijze

Ik doe zelf vrijwilligerswerk, dit is een keuze die ik heb gemaakt omdat God dit van mij vroeg. Eind februari had ik het idee dat God aan mij vroeg om de stap te maken om naar Veenendaal te gaan om daar vrijwilligerswerk te doen. Ik wilde dit graag maar had er dan ook een huis nodig. Dus ik zei tegen God, als u wil dat ik daar vrijwilligerswerk ga doen dan zou ik er wel graag een huis hebben.

En nog geen week nadat ik dit aan God had gevraagd heb ik op bizar bovennatuurlijke wijze een huis gekregen! Menselijk gezien was het echt niet mogelijk dat ik dit huis ooit zou krijgen, en ik had de hoop misschien al wel opgegeven. Maar als wij blijven doen wat God van ons vraagt zal Hij altijd voorzien in alles wat we nodig hebben! De Heilige Geest geeft altijd meer dan genoeg!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email