Leven in je bestemming

We herkennen het denk ik allemaal wel. Als het gaat over ‘je bestemming’ of Gods plan voor ons leven, dan denken we – ik in ieder geval wel – automatisch aan een bediening of een baan. Bijvoorbeeld dat God wil dat je gaat spreken in kerken of dat je jeugdleider wordt. Dat je de politiek in gaat of je eigen bedrijf start. Dat je een positie inneemt om Gods Koninkrijk verder te laten groeien.

En dat is ook absoluut waar! Ik geloof 100% dat God voor een ieder van ons een plek heeft waar wij Zijn liefde mogen delen met de wereld. Of dit nu in een bedrijf of een kerk is, of dat je er voor je buren mag zijn als student of huismoeder/vader. De ene plek is niet belangrijker of krachtiger dan de ander, want Hij wil ons met onze unieke gaven en talenten gebruiken!

Diepere laag

Vaak blijven we hier hangen en denken we dat dit het is. We zitten op de plek waar God ons wil hebben en we getuigen van Gods liefde voor ons. Maar ‘leven in je bestemming’ gaat eigenlijk veel dieper dan dat.

Het spreken in een kerk of een bepaalde functie bij een bedrijf is maar een deel van Gods plan met jouw leven. Doordat je je gaat verdiepen in Gods plan voor je leven, leer je de Bijbel beter kennen en groeit je gebedsleven met God. Je zoekt continu naar Gods wil en volgt Jezus actief – en dan kom je te wandelen in je bestemming. Tijdens dit proces zal God ook ongetwijfeld van je vragen om geloofsstappen te nemen, waardoor je geloof en vertrouwen in Hem enorm zal groeien.

Leven in volheid

De kern van je bestemming is dus geen functie of positie, maar de relatie met God. Hij verlangt ernaar voor een ieder van ons, dat we gaan leven vanuit de waarheid en vrijheid die de Bijbel ons brengt. Dat we gaan leven vanuit die bovennatuurlijke vrede en rust die Hij ons geeft, en dat we mogen groeien naar het beeld van Jezus. Zodat we volledig vervuld zullen zijn van Zijn liefde en meer dan ooit op Hem lijken!

Dat is het gevolg wanneer wij Gods plan voor ons leven achterna gaan. We gaan dan een leven leiden in de volheid van alles wat God ons wil geven.

“Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.”

Johannes 10:10

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email