Stevig staan in je geloof

Jezus is voor mij altijd mijn grootste voorbeeld. Wil ik weten hoe ik ergens mee om moet gaan, dan kijk ik naar hoe Jezus leefde. Zo is hij ook een voorbeeld voor mij in het uitleven van mijn geloof. Want eerlijk gezegd is het soms best lastig om stevig te blijven staan als christen in deze maatschappij.

Er klinken zoveel verschillende meningen, waardoor je misschien wel aan het twijfelen raakt. Of je zit in een lastige situatie; misschien wel een familielid die ernstig ziek is geworden, waardoor je je afvraagt waar God nu is.

Als ik dan naar het leven van Jezus kijk, zie ik dat hij ook genoeg te verduren kreeg. Farizeeën die Hem altijd in de val probeerden te lokken en mensen die niets van Hem wilden weten. Hij werd zelfs gevangen genomen en gekruisigd en ook Hij had een moment waarop Hij het naar God uitriep: “Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?” (Matt. 27:45 NBV)

Hij heeft dezelfde dingen meegemaakt als waar wij doorheen gaan en kent onze pijn. Hij weet waar we doorheen gaan en dat mag in zulke momenten een enorme troost voor ons zijn! Want Hij heeft wel altijd Zijn geloof vastgehouden. Nu denk je misschien: “Ja, maar dat was omdat Hij God was.” Dat is zeker waar, maar Hij was óók volledig mens. Hij had ook te maken met alle verleidingen waar wij mee te maken krijgen. Wat hielp Hem dan om stevig te blijven staan?

Houd je ogen gericht op God

Jezus was natuurlijk met een doel op aarde. Om het goede nieuws te brengen en voor ons de weg weer vrij te maken naar de Vader. Zodat wij weer relatie met Hem kunnen hebben. En dat was wat Jezus hielp tijdens Zijn leven hier op aarde. Hij hield constant Zijn ogen gericht op God, op wat Hem te wachten stond: dat wij weer in relatie met Hem kunnen leven.

En zo mogen wij ook onze ogen gericht houden op God in moeilijke tijden. Nu hebben wij natuurlijk niet hetzelfde doel als Jezus hier op aarde, en kunnen wij niet uitkijken naar hetgeen waar Hij naar uitkeek. Maar we kunnen onszelf wel blijven herinneren aan wat God in ons leven gedaan heeft.

We hebben denk ik allemaal wel eens een moment meegemaakt waarin je God zo dichtbij voelde, of een bijzondere ervaring had. Misschien heb je wel een wonder meegemaakt. We hebben bijna allemaal wel iets met God meegemaakt wat we ons altijd zullen blijven herinneren.

En die gebeurtenis of ervaring mag je dan voor ogen houden! Als het moeilijk is of je aan het twijfelen raakt, kan je terugdenken aan dat moment om jezelf eraan te herinneren: “God bestaat echt en Hij houdt echt van mij!”

Welke verleidingen, invloeden en moeilijkheden er op ons afkomen; we mogen onze ogen op God gericht houden door onszelf te blijven herinneren aan wat Hij al in ons leven heeft gedaan en door uit te kijken naar wat Hij nog gaat doen!

Wat is jouw moment met God dat jij nooit zult vergeten?

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email