Vasthouden aan Zijn beloftes

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat alles in je leven lijkt in te storten? Je krijgt slecht nieuws te horen, het gaat slecht met je. Je moet stoppen met je studie, je wordt ontslagen van je werk of er overkomt je gewoon iets heel heftigs. Op die momenten kan het lijken alsof alles en iedereen je in de steek laat. Mensen stellen je teleur of laten je vallen en niks lijkt meer overeind te staan. Wat moet je dan?

Hopeloos

De eerste maanden van 2020 waren voor mij een periode waarin ik soms enorm hopeloos was. Het ging niet goed met mijn studie, mijn relatie leek op één moment bijna voorbij en ik voelde me enorm depressief. Alsof al het goede in mijn leven stuk liep. Ik was radeloos en wist vaak niet wat ik met mijzelf aan moest. En als klap op de vuurpijl kwam daar corona ook nog is even bij kijken. Nederland in lockdown en ik zat aan mijn eigen studentenkamertje gebonden. Wat nu? Ik voelde me eenzaam en zag weinig hoop tot verbetering, tot ik op een dag besloot de bijbel te openen en uitkwam bij een tekst in Hebreeën. “Laten we zonder te wankelen datgene blijven belijden waarop wij hopen, want Hij die de belofte gedaan heeft is trouw”. Die tekst gaf me mijn hoop weer terug, want Hij die de belofte gedaan heeft is trouw!

Vanaf dat moment kon ik weer wat meer perspectief in mijn situatie gaan zien. God had mij namelijk een hele hoop beloftes gedaan, alleen vond ik het enorm lastig om deze beloftes echt aan te nemen. En dat is ook iets lastigs. Iets wat op papier staat werkelijkheid laten worden in je leven is een enorme uitdaging. Maar dat is wel iets wat God voor je heeft klaarliggen!

Ja en Amen!

Als we de Bijbel pakken zien we 66 boeken die vol staan met beloftes! Beloftes van God onze vader die hij doet aan ons als Zijn kinderen. Het boek Jesaja staat er vooral helemaal vol mee, beloftes die God doet aan zijn volk in die tijd. Maar ook beloftes waarvan ik geloof dat ze voor ons als Zijn kinderen in deze tijd nog net zo relevant zijn. Maar hoe kan je nou vast blijven houden aan deze beloftes? Het is van essentieel belang dat de beloftes die God aan jou doet ook waarheid worden in je hart. Je moet er voor open durven staan, je moet jezelf er aan over durven geven. Maar bovenal moet je durven te vertrouwen dat God ECHT te vertrouwen is! Dat hij je echt nooit teleur zal stellen en je echt altijd zal blijven helpen. Het vraagt dus vooral veel van jou vertrouwen in Hem. Maar ik kan je verzekeren dat als jij jou vertrouwen echt stelt in God dat Hij trouw zal zijn! Want als zijn beloftes zijn ja en amen!

“Wees niet bang, want ik ben bij je,
vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.”

Jesaja 41:10

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email