Volg jij de Geest al?

“Hey man, ik zie dat je op krukken loopt! Hoe komt dat? Mag ik voor je bidden?”

Ik zag een jonge gast, jaar of 18 op krukken over straat lopen en zonder na te denken liep ik naar hem toe en vroeg hem wat er was gebeurd. Hij vertelde me dat hij een ongeluk had gehad terwijl die op de fiets zat. Ik had zo een sterk gevoel van binnen dat ik voor deze gast mocht bidden, ik heb dit ook gedaan. Ik weet niet of hij is genezen, ik weet wel dat het een enorme indruk op hem achter heeft gelaten. Maar waarom had ik dat gevoel? En waar kwam het vandaan?

Het is vandaag tweede pinksterdag, 2000 jaar geleden hebben we één van de mooiste cadeaus ooit mogen ontvangen namelijk de Heilige Geest! Het was de dag dat God Zijn Geest uitstortte over onze wereld en gaf aan iedereen die Hem volgt. Jezus had het al aan zijn discipelen beloofd. In Johannes 14:15-17 lezen we dat Jezus zegt dat Hij een andere trooster in Zijn plaats zal sturen. En 10 dagen nadat Jezus teruggekeerd was naar Zijn Vader zien we dit ook gebeuren. En direct zien we wat voor enorme impact deze Geest heeft op de mensen die erdoor worden aangeraakt. Zoals we kunnen lezen in Handelingen 2.

Deze Geest is dezelfde die op Jezus kwam toen Hij gedoopt werd, het is dezelfde geest die over de koningen en profeten en priesters van het oude Israël kwam. Maar er is nu één groot verschil, die mensen ontvingen de Geest op hen. Wij hebben de Geest in ons mogen ontvangen! De Geest leeft in ons en wil ons leiden! Dus dat gevoel, die drang om voor die jongen te bidden kwam van de Heilige Geest in mij vandaan. De Heilige Geest wil ons in alles leiden, het is bovendien de Geest van God zelf die in ons leeft. En door wie kan je je nou beter laten leiden dan door God?

Je laten leiden door dat wat de Heilige Geest van je vraagt kan soms een enorme uitdaging zijn. Hij brengt je op plekken waar je zelf misschien niet wil zijn. Hij laat je dingen doen die je misschien zelf vreselijk ongemakkelijk of lastig vindt. Hij zal geen dingen van je vragen waarvan Hij weet dat je het niet aankan, maar Hij kan je absoluut naar je grenzen duwen. Hij wil je altijd helpen dat te doen wat Hij ook van je vraagt. De Geest zal je nooit laten vallen, maar juist helpen overeind te blijven.

De Heilige geest wil dus tot je spreken om je te leiden, de uitdaging ligt dan ook in het verstaan en snappen van dat wat Hij van je vraagt! God zal altijd tot je spreken op een manier die jij snapt, en fijn vindt. Het enige wat God van jou vraagt is: Ben je beschikbaar? Ik heb zelf tegen God gezegd dat Hij mijn leven mag sturen. Dit betekent dus wel dat Hij soms dingen van me vraagt die lastig zijn, zoals voor die jongen op straat bidden. Maar het geeft zo’n enorme kick en een gevoel van voldoening als je de uitdagingen die de Geest je geeft ook daadwerkelijk aangaat!

Dus ik wil je uitdagen! Ga opzoek naar God, laat je leiden door de Geest en ga is actief op straat vragen aan God wat Hij op dat moment wil dat jij doet! Ik kan je garanderen dat je leven een heel stuk leuker en avontuurlijker wordt als je je laat leiden door de Heilige Geest!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email