Waar focus je op?

Afgelopen week kwam ik weer samen met mijn jeugdgroep en gingen we met elkaar nadenken over ‘The Great Reset’. Gewoon om eens na te denken over de huidige situatie met corona en alles eromheen. Is het iets waar we ons actief zorgen over moeten maken? Is het verbonden met het Bijbelboek Openbaringen?

Een jongen uit mijn groep had dit voorbereidt en in de voorbereiding merkte hij dat het hem niet losliet. Het bleef in zijn hoofd zitten en hij begon geestelijke strijd te ervaren. Hij voelde zich niet meer goed te pas en zag helemaal bleek. Mentaal kostte hem dit alles enorm veel energie en bracht het hem op een gegeven moment best veel angst.

Hij kwam de volgende dag weer thuis van werk en ging meteen op bed liggen, omdat hij gewoon helemaal gesloopt was en meteen viel hij in slaap. Op dat moment voelde hij alsof hij lichter en lichter werd en begon te zweven. Hij wist niet wat hem overkwam.

Maar op dat moment had hij een ontmoeting met God en liet God hem een heel klein stukje van de nieuwe aarde zien. Een stukje van de eeuwigheid dat ons te wachten staat.

Toen hij dat gezien had werd hij vervolgens weer wakker. “Waarom heb ik dit gezien?” vroeg hij zich af. Toen kreeg hij in gedachten dat hij zich daarop mag focussen. Op hetgeen wat voor ons ligt en niet op alle ellende en narigheid om ons heen. En dat gaf hem een enorme rust en haalde alle angst weg.

Dit is zo krachtig! Laten we ons blijven focussen op wat op ons te wachten staat. De eeuwigheid met God. En ja, op dit moment is het misschien verre van fijn hier op aarde. Maar zolang wij ons op God blijven richten en elke dag Hem blijven zoeken, dan wil Hij ons die vrede geven en wordt het leven hier op aarde een stukje dragelijker in tijden van pijn en moeite.

Dus daar wil ik je ook in uitdagen. Waar focus je op? Kijk je elke dag naar het liveblog over corona of lees je elke dag de Bijbel? Klaag je elke dag over de maatregelen of getuig je elke dag over hoe goed God voor jou is geweest? Richt je op Jezus en laat dat een getuigenis zijn voor de mensen om jou heen!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email