Waar ren jij naartoe?

We kennen allemaal denk ik het verhaal wel van een man die precies niet deed wat God van hem vroeg. Ik heb het natuurlijk over Jona. Een van de kleine profeten. Jona werd geroepen door God om naar Ninevé te gaan en daar te prediken. Ninevé was een stad in het tegenwoordige Irak en was in die tijd de hoofdstad van Assyrië. Maar in plaats van naar de stad toe te gaan was Jona naar de havenstad Jafo gegaan om de overtocht te maken naar Tarsis. Dat is compleet de andere kant op dan waar God hem naartoe riep.

Roeping

Misschien herken je dit wel in je leven, dat je liever van God wegrent dan doet wat Hij van je vraagt, en dat snap ik. God vraagt vaak dingen aan ons die voor ons heel erg buiten onze comfort zone kunnen liggen. En misschien was dit ook wel het geval voor Jona. Ninevé stond nou niet echt betekent om het feit dat het zo’n prettige stad was.

Maar ondanks dat Jona hard voor God leek weg te rennen, had God zijn oog wel op Jona gezet. Jona was geroepen door God en God zou er dan ook alles aan doen om Jona dicht bij Hem te houden. Jona stapt de boot op en de storm breekt los! De bemanningsleden raken in paniek en roepen alle goden aan die ze kennen.

Jona ligt ondertussen rustig te slapen. Hij wordt wakker gemaakt en uiteindelijk komen ze erachter dat hij de oorzaak is van de storm. Waarop Jona zegt, gooi mij dan maar overboord. En met dat ze dat doen gaat de storm liggen. Jona wordt opgeslokt door de grote vis en uiteindelijk weer op land uitgespuugd.

Gehoorzaamheid

Soms kan het misschien voelen dat de stormen in je leven de overhand nemen. Dat je omstandigheden compleet de controle hebben. Jona zat best een tijd uitzichtloos in een vis, en soms kan het in ons leven ook zo uitzichtloos voelen. Maar dan nog is God altijd trouw!

Uiteindelijk brengt Hij Jona daar waar hij moet zijn. God geeft nooit op! Hij heeft zijn oog op jou gezet en daar kom je nooit meer vanaf! Hij ziet je, en wil je koesteren. Hij heeft een prachtig plan voor jou leven, maar Hij verlangt wel van je dat je gehoorzaam bent. Dat je doet wat Hij van je verlangt. Dus, welke kant ren jij op?

En als ik je dan 1 tip mag geven: God weet het altijd beter! Hij weet precies waar Hij jou hebben wilt en geloof mij, je kan Hem met je leven vertrouwen.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email