Welke plek heeft worship in jouw leven?

Toen ik wist dat ik dit blog mocht gaan schrijven, dacht ik: “Wat kan ik hier ooit over gaan vertellen? Ik ben geen worship leader ofzo.” Maar ik realiseer me dat ik helemaal geen ‘functie’ binnen worship hoef te hebben om er iets over te kunnen vertellen. Worship heeft namelijk een plek in ieders leven.

Wat is worship precies? In het thema van deze maand gaan we het over verschillende vormen van aanbidding hebben, maar in dit blog hebben we specifiek over de muzikale vorm van worship. De liederen die je op zondag zingt of in je stille tijd luistert.

In de bijbel zie je op veel plekken worship voorkomen. Denk aan de verovering van Jericho: ze liepen 7 keer om de stad heen terwijl ze muziek maakten en God aanbaden met hun muziek en liederen. Of denk aan David die op de harp speelde voor Saul maar ook allemaal psalmen heeft geschreven, liederen voor God. De Bijbel staat vol met worship.

Maar daar wil ik in dit blog niet op inzoomen. Ik wil je vandaag juist aan het nadenken zetten: welke plek heeft worship in jouw leven? Wat betekend het voor jou en wanneer doe je dit?

Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om God te aanbidden in de kerk door mooie liederen. Maar ook doe ik het thuis tijdens bijvoorbeeld mijn stille tijd. Soms ga ik dan gewoon op mijn bed zitten en luister ik naar de worship, bid ik met God en geniet ik gewoon van Zijn aanwezigheid. Het is voor mij dus ook een manier om tot rust te komen en God te ontmoeten. Het helpt mij om in de intimiteit met God te komen.

Daarom is worship voor mij zo belangrijk in mijn leven. Door worship uit ik mijn dank naar God, vind ik verbinding en intimiteit met God en vind ik kracht doordat ik mij, door de liederen, er elke keer aan blijf herinneren wat God over mij zegt, voor mij gedaan heeft en nog steeds doet. Het maakt me meer bewust van hoe goed en groot God is.

Nu is mijn vraag dus aan jouw: welke plek heeft worship in jouw leven? Zou je dit misschien meer moeten gaan doen?

Ik geloof namelijk dat worship een heel belangrijke key is in ons geloofsleven en onze relatie met onze hemelse Vader!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email