Afbeelding niet gevonden

Wie ben jij?

Wij zijn gemaakt naar het evenbeeld van God. Iedereen die jou voorbij ziet komen, ziet iemand die gemaakt is om op God te lijken. Jij bent dus zijn eigen Zoon/Dochter. Ik ben zelf vader van twee kinderen (waarvan de 2e nog niet geboren is) en ik weet hoe trots je kan zijn op je eigen zoon. Als ik dat al kan, dan kan God dat al helemaal!

Hoe we zijn bedoeld

God maakte ons in het begin om tijd met Hem door te brengen. Dit was niet omdat hij zich alleen voelde, maar omdat Hij zelf liefde is, en liefde wil ergens heen. God maakte de mens en zei ‘dat zij zeer goed was’. Het was de mens die door verleiding van de duivel een scheiding maakte tussen God en hemzelf, waardoor Gods bedoeling verloren ging: het grote plan om in vrijheid samen tijd door te brengen. Of beter gezegd, de eeuwigheid door te brengen. Alles was verloren gegaan door één domme keus. Het was wel een keuze die in vrijheid was gemaakt, maar hij resulteerde in gebondenheid. Want, wij zijn gemaakt om in vrijheid gebonden te zijn aan God. Vrijheid is doen wat je zelf wilt, zolang die wil maar in overeenstemming is met die van God.

Dus, wij zijn gemaakt als vrije zonen en dochters. Toen er roet in het eten werd gegooid, kwam er gebondenheid bij mensen, maar dit betekende niet dat ze geen zonen en dochters meer waren van God. Als je naar een sloopbedrijf gaat en je ziet daar een in elkaar gereden auto, blijft het nog steeds een auto. Zo blijven wij zonen en dochters, ook al zijn we door een stomme fout gebonden geraakt.

Zoon van God

Jezus kwam, liet het voorbeeld zien van een Zoon van God. En toen stierf hij als verloren Zoon, zodat wij gevonden konden worden. Hij werd de vervloeking aan het kruis, zodat die vloek verslagen kon worden en niemand meer hoefde te lijden onder de vloek van de zonde. De vloek hield in dat we verloren waren en zonder contact met God. Ook betekende het dat we ziek zouden worden en omdat we God niet meer als bron hadden, moesten we ergens anders uit putten. De duivel werd onze bron, niet omdat we dat wilden, maar omdat we probeerden iets te krijgen wat we al hadden en dat was vrijheid.

Gods liefde en jouw identiteit

En nu denk je.. ‘Maar wat heeft dit te maken met wie ik ben?’ Nou, dat wil ik je wel vertellen. Je weet nu waar je vandaan komt, Wie je gemaakt heeft en wie er roet in het eten heeft gegooid. Je weet nu dat jij een vader hebt Die super veel van je houdt en je een nieuw leven wilt geven. Hij gaf Jezus aan het kruis, Zijn enige Zoon, Die ons voorbeeld is en tegelijkertijd laat zien wie de Vader is.

Als Hij zoveel van je houdt dat Hij zijn eigen Zoon geeft en dat Hij er alles aan doet om contact weer mogelijk te maken.. zegt dat dan niet heel veel over wie jij bent? Je bent Zijn zoon of dochter die, ongeacht wat hij doet, welkom is en ook een nieuwe plek in het huis van Papa krijgt. Ook geeft hij jou zijn Geest, zodat je altijd contact kan hebben met Hem. Als je denkt dat je dat niet waard bent, denk hier eens over na:

Als jij in een winkel komt en je ziet een horloge dat kapot is, met een prijsbordje er bij van 100.000 euro, zou jij het er voor geven? Nee… je geeft dat alleen als het je dat waard is. Zo ziet God ons. En Hij ziet niet alleen de foute dingen in ons leven, maar Hij ziet de potentie om als Hem te leven en met Hem te zijn. Dat is hem alles waard. Zooooo veeel houdt hij van jou!

Op zoek naar wat God zegt

Als je wilt weten wat God allemaal over jou zegt, lees dan de bijbel en vraag aan Hem wat Hij zegt tegen jou door de gedeeltes je leest. Zijn Geest wil jou helpen om ze te begrijpen.

Zullen we samen bidden?

Lieve Papa,

Dank U wel dat U mij zoveel waard vond dat U Jezus gaf! Ik zie dat U van mij houdt en ik wil Uw liefde ontvangen. Laat mij in de bijbel steeds meer zien wat U zegt over mij en leer mij te doen zoals Jezus deed. Dankuwel voor zo’n groot voorbeeld! Papa ik houd van U!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email