Wie is de Heilige Geest?

Als jij aan iemand moet uitleggen wie of wat de Heilige Geest is, wat vertel je dan? Ken je Hem en heb je een duidelijk beeld van Hem, of is Hij voor jou – zoals voor veel christenen – nog een beetje vaag?

De Heilige Geest is God

Voor mij was Hij tot kort geleden nog een beetje vaag. Ja, ik wist dat Hij in mij wil wonen en mij wil leiden. En dat gebeurde ook! Er zijn genoeg momenten geweest dat Hij me dingen influisterde, ergens op het juiste moment heen stuurde, of me iets openbaarde. En toch voelde het nog beperkt. Ik wilde meer, en bad daar al lang voor, maar ik wist niet zo goed hoe ik de stap kon zetten naar ‘meer’. Of moest ik gewoon wachten tot God Zijn Geest meer over me uitstortte?

De eerste kleine stap zette ik toen iemand mij vertelde: ‘de Heilige Geest is God’. Hij is geen kracht, geen wind, of zoiets vaags, maar Hij is een volwaardig ‘lid’ van de Drie-enige God. De Heilige Geest is net zo ‘God’ als God de Vader en als Jezus. Hij verdient onze eerbied en aanbidding!

De Heilige Geest is een Persoon

Oké, dat veranderde mijn beeld van de Heilige Geest al wat, maar toch ontbrak er nog steeds iets. Het lukte me maar niet om dichterbij Hem te komen, om meer met Hem verbonden te raken. De echte verandering kwam toen ik een boek over de Heilige Geest las (lees hier de boekreview), waarin werd uitgelegd dat de Heilige Geest een Persoon is.

Daarmee wordt bedoeld: hij heeft, net als God de Vader en Jezus, een karakter en kenmerken, en Hij wil een relatie met je aangaan. Hij is Iemand, en Hij wil met je praten, Hij wil je helpen, je troosten. Hij is God die in ons wil wonen en helemaal met ons verbonden wil zijn. Hij wil jouw leven samen leven.

Is dat niet gaaf? Als je Hem beter leert kennen, zal je leven echt veranderen. Dan is je geloof niet droog en is God niet ver weg, maar dan wandel je samen met Hem iedere dag door en leef je in Zijn kracht. De relatie met de Heilige Geest is de beste en mooiste relatie die je kunt hebben!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email