Wonder working God

“En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.”

Markus 16:17‭-‬18 HSV

Een discussie die veel gevoerd wordt onder christenen is “geneest God vandaag de dag nog mensen?” de tekst waarmee ik deze blog ben begonnen zegt mij persoonlijk genoeg. Jezus benoemt meerdere malen dat zijn volgelingen wonderen en tekenen zullen zien gebeuren door hun handen. Door de kracht van de Heilige Geest.

Ik geloof dat God zijn Geest geeft aan iedereen die ervoor kiest hem te volgen. En dit betekent dus ook dat de Heilige Geest door eenieder heen wil en kan werken waardoor we vandaag de dag nog bizarre wonderen kunnen meemaken!

Oeganda

Een paar jaar geleden was ik met een deel van mijn bijbelschool klas in Oeganda. Deze reis van 12 dagen was alsof we zelf in het boek handelingen leefde. We zagen een kreupel jongetje weer lopen door de kracht van God. Een blinde jongen ging weer zien en een andere jongen kwam uit een coma waar hij al maanden in lag. We hebben in die reis de meest bizarre dingen gezien, dingen die ik niet anders kan verklaren dan door de kracht van God die door ons heen werkte.

Maar waarom?

Ik geloof dat elk wonder en elk teken dat God op aarde laat zien ter eer en glorie van hem is. Het is altijd opbouwend voor zijn Koninkrijk op aarde. Jezus zegt niet voor niets: “Uw koninkrijk kome, uw wil geschiedde gelijk in de hemel als ook op aarde”.

God wil stukjes van de hemel op aarde laten zien. En ik geloof met alles wat in mij is dat het nu nog steeds gebeurd en relevanter is dan ooit. Natuurlijk hebben we een geweldige medische wetenschap die enorm veel kan, maar waar zij tekortschieten kan God verder gaan.

Ik geloof dat wij als christenen niet alleen geroepen zijn om God te volgen maar juist om Zijn Koninkrijk zichtbaar te maken op aarde door zijn geweldige kracht die door ons heen wil werken! Wij hoeven het alleen maar te vragen.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email