Boek review: de Heilige Geest

De ondertitel van het boek ‘de Heilige Geest’ van John Bevere is: de meest unieke Persoon op aarde. Dat zegt meteen al veel over de inhoud van het boek. De schrijver legt namelijk uit dat de Heilige Geest niet vaag is, niet één of andere kracht, maar dat Hij een Persoon is. Nee, Hij is geen mens, maar Hij heeft een karakter en je kunt een relatie met Hem aangaan. Hij is net zo ‘God’ als God de Vader en Jezus de Zoon.

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukjes, met daarna steeds een overdenking met wat vragen en praktische toepassingen. Het is dus geen boek dat je snel even wegleest, maar dat je het beste stukje voor stukje kunt lezen. Op die manier neemt het je mee op een soort reis naar een diepere relatie met de Heilige Geest.

Persoonlijk kan ik echt zeggen dat dit boek mijn geloofsleven heeft veranderd. Ik heb de Heilige Geest leren kennen op een nieuwe manier en mijn relatie met Hem is gegroeid. Als jij de Heilige Geest graag beter wilt leren kennen en een (nauwere) relatie met Hem wilt aangaan, dan is dit boek voor jou.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email