Boek review: the circle maker

Verlang jij ernaar om je gebedsleven een boost te geven? Om grote en krachtige gebeden te bidden, die ook werkelijk verhoord worden? Dan is dit boek – The circle maker van Mark Batterson – echt een aanrader.

De titel van het boek is gebaseerd op een Joods verhaal over een man, genaamd Honi. Deze man leefde in de eerste eeuw voor Christus. Een tijd waarin God zich nauwelijks liet zien en er ook nog eens een grote droogte in Israël was. Het regende zo lang niet in Israël dat het voedsel op raakte en er grote problemen ontstonden. Op een dag trok Honi een cirkel in het droge zand, ging erin zitten en zei simpelweg tegen God dat hij niet meer uit de cirkel zou stappen totdat het zou gaan regenen. Zijn gebed werd verhoord – God liet het regenen.

De schrijver van het boek wil je aanmoedigen om zulke gebeden te bidden. Gebeden om grote, onmogelijke dingen – want voor God is niets onmogelijk. Hij geeft veel voorbeelden uit zijn eigen leven en behandelt allerlei aspecten rondom gebed: volharding, de kracht van samen bidden, verhoring van gebed, etc.

Het boek heeft mij persoonlijk enorm aangemoedigd en gestimuleerd om met nieuwe kracht en meer volharding en geloof te gaan bidden. Of zoals de ondertitel zegt: ‘Dream big, pray hard, think long’. Dus ga het boek vooral lezen en laat je inspireren om alleen, of samen met anderen, in gebed te gaan. Dan gaan er grote dingen gebeuren!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email