De kerk: God’s meesterwerk

“Een echte opwekking in Nederland, wie droomt daar niet van? De meesten van ons kennen dat sluimerende verlangen naar een spectaculaire doorbraak, naar een tijd waarin alles anders wordt. Dat verlangen is legitiem en ik geloof dat die tijd komt. “ – Jan Pool, De kerk Gods meesterwerk

Hiermee begint het tweede hoofdstuk van het boek en dat maakt dat, zodra je dit boek begint te lezen, je bijna direct in aanraking komt met het onderwerp: opwekking. En dat vind ik eigenlijk wel heel erg mooi. Want dit verlangen naar een opwekking en een geestelijke herleving in de kerk proef je al vanaf het begin van het boek. En vanuit dit perspectief en verlangen is dit boek ook echt geschreven.

Een meesterwerk

Het boek heet “De kerk Gods meesterwerk”, en ik denk dat het boek absoluut zijn recht doet aan zijn titel.
Het boek behandelt namelijk twaalf, volgens Jan Pool, tijdloze kernwaarden voor de kerk. Waarden zoals: de tegenwoordigheid van God, discipelschap, aandacht voor de Heilige Geest, Gods Woord als standaard, en nog veel meer.

En ik moet eerlijk zeggen.. Ik denk dat ik Gods beeld van de kerk niet meer 100% voor ogen had. Zoveel kerken die je ziet leeglopen, verhalen van kerken waar het niet goed gaat, meningen van andere christenen. Ik zag eigenlijk niet meer helemaal voor me wat voor meesterwerk de kerk eigenlijk is.

Maar omdat die twaalf kernwaarden zo duidelijk zijn uitgelegd en het allemaal ook bij elkaar past als één groot meesterwerk, ben ik weer gaan zien hoe geweldig het is om kerk te zijn! Mits deze goed functioneert volgens Gods blauwdruk natuurlijk.

Hoop voor de kerk

Dit boek heeft mijn hoop voor de kerk absoluut nog meer aangewakkerd! Jan is zelf ook enorm hoopvol over de kerk, en dat is hij op een aanstekelijke manier. Dit boek heeft het niet over de kerk van nu in zijn huidige staat. Denk aan leeglopende kerken, steeds minder christenen, etc, etc. Maar juist vernieuwd het ons beeld van, en onze visie voor, de kerk van Nederland en geeft het juist meer hoop!

Door dit boek ben ik echt het volledige plaatje van de kerk gaan zien en ben ik echt gaan begrijpen hoe grote impact de kerk kan hebben. In de kerk, maar vooral in de maatschappij! Want daar is de kerk uiteindelijk voor bedoelt: om de wereld in te gaan en mensen voor Koning Jezus te winnen!

Goed 2020 beginnen

Ik wil je dit boek dus absoluut aanraden! Zeker met de plannen en verwachtingen op een opwekking in 2020 is dit een geweldig boek om dit jaar mee te beginnen. Het zal je een nieuwe, frisse blik geven en een nieuwe liefde voor de kerk geven. De kerk Gods meesterwerk.

En eerlijk gezegd heb ik nog nooit een boek zo makkelijk en snel uitgelezen. Normaal gesproken ben ik niet de makkelijkste lezer, maar omdat dit boek zo makkelijk geschreven is en Jan je zo soepel meeneemt door het boek, was dit een erg fijn boek om te lezen.

Meer weten over dit boek of wil je het bestellen?
https://arrowz.org/product/de-kerk-gods-meesterwerk/ref/3/ref/3/

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email