Gezegend leven

Ik geef al jarenlang geld aan goede doelen en de kerk, omdat ik wist dat dat hoorde bij het christen-zijn. Maar veel verder dan dat ging mijn kennis over geld en geven niet. Ik had weinig benul van de bijbelse principes over omgaan met financiën en geven.

Tot ik het boek Gezegend leven van Robert Morris las. Het heeft mij de ogen geopend wat betreft het belang van geld voor Gods koninkrijk. Wij zijn Gods rentmeesters en met het geld dat Hij ons geeft kunnen we zó veel bereiken voor Zijn koninkrijk. Maar dan moeten we wel weten hoe we ermee moeten omgaan.

En dat is wat dit boek je leert. Alles wat je moet weten komt voorbij – het geven van tienden, het bewaken van je hart, leiding van de Geest bij het geven, etc. Steeds worden bijbelteksten en principes op een duidelijke manier uitgelegd. Doordat de schrijver dit aanvult met veel getuigenissen en ervaringen uit zijn eigen leven, ga je het niet alleen nog beter begrijpen, maar word je ook enthousiast om het zelf te gaan toepassen.

Ik heb het boek inmiddels al twee keer gelezen en het heeft echt mijn leven veranderd op het gebied van financiën en geven. Ik weet nu wat de bijbel zegt over dit onderwerp en daardoor heb ik nu een duidelijke visie over hoe ik wil omgaan met mijn financiën – om ook op dat gebied van mijn leven God te kunnen eren. Als jij dat ook wil, dan is dit boek echt een aanrader.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email