Accepteren wat God van je vraagt

Tony is een jeugdpastor van ongeveer 30 jaar oud en komt uit Kameroen. Ongeveer een jaar geleden kwam hij naar Nederland. Hij deelt met ons enkele momenten uit zijn leven waarop gehoorzaamheid aan God een belangrijke rol speelde.

‘Toen ik ongeveer 20 jaar oud was, gaf God mij de opdracht om een vrouw aan te spreken. Deze vrouw geloofde niet in God. Ik moest haar van God vertellen dat ze haar leven moest veranderen en dat er iets ergs zou gebeuren als ze dat niet deed. Ik durfde echt niet, ik was bang en zei ‘nee God, ik ga niet!’ Dat was midden in de nacht, maar de Heilige Geest bleef tegen mij zeggen ‘Ga!’ Uiteindelijk zei ik ‘oké, ik ga’. Heel vroeg in de ochtend ging ik naar die vrouw toe en gaf haar de woorden van God door. De vrouw luisterde naar mijn woorden. Maar twee maanden later werd ze ziek – zo ziek dat ze overleed. Blijkbaar had ze Gods boodschap toch niet serieus genomen en haar leven niet veranderd. Ik was daar heel verdrietig over.’

‘Enkele jaren geleden kreeg ik een baan aangeboden in Dubai. Ik zou daar goed gaan verdienen en met dat geld mijn familie kunnen ondersteunen. Het bedrijf was mijn papieren al aan het regelen, toen ik een visioen kreeg waarin het vliegtuig naar Dubai crashte. Ik maakte eruit op dat God niet wilde dat ik naar Dubai zou gaan en dus heb ik alles afgeblazen. Mijn zus verklaarde me voor gek en wilde een half jaar lang niet meer met me praten, maar ik kon niet anders dan God gehoorzamen.

In plaats van Dubai, stuurde God me naar Zuid-Afrika. Daar leidde ik op een gegeven moment enkele gebedsgroepen. Het ging goed, er was veel kracht van God en er gebeurden veel wonderen. Toch zei God tegen me: ‘Je moet naar Europa’. Ik begreep het niet, want het ging juist zo goed. Een vrouw die mij hielp, regelde een visum voor me. Het enige probleem was: het was een visum voor Canada, niet voor Europa. Ik dacht, oké, dan ga ik naar Canada. Ik stond dus op het punt om God ongehoorzaam te zijn. Ik stapte in het vliegtuig richting Canada. Het grappige is: de vlucht had een tussenstop in Amsterdam. Toen ik op Schiphol op het punt stond om de transit ruimte in te gaan, voor het tweede deel van de vlucht, was het alsof iets mij tegenhield. Ik kon niet meer verder, en ineens herinnerde ik me weer dat God wilde dat ik naar Europa zou gaan. Dus ik ben het vliegtuig niet weer in gestapt, maar heb asiel aangevraagd in Nederland.

Ik weet niet wat er met me gebeurd zou zijn als ik Gods stem had genegeerd en toch naar Canada was gegaan. In het verhaal van Jona zien we ook dat hij niet naar God wilde luisteren – en daardoor kwam hij in de problemen. Gelukkig deed hij uiteindelijk toch wat God van hem vroeg. Dat verhaal, maar ook veel andere verhalen uit de bijbel, laten het belang van gehoorzaamheid zien. Uiteindelijk draait gehoorzaamheid hierom: het accepteren wat God van je vraagt en doen wat hij je opdraagt. Hij heeft alle autoriteit.’

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email