Joy has a name. Freedom has a name.

“Vanaf toen ik jong was ben ik opgegroeid in de kerk, maar in de kerk kon ik God niet vinden. Ik groeide op met een religie waar ik niet in geloofde, omdat in het dagelijks leven niks van die verhalen of de liefde van Jezus te zien waren. Ik zag het niet op mijn christelijke school, niet thuis en ook niet in de kerk, dus de Jezus waar zij over spraken hoefde ik niet.

Vanaf wanneer ik mij herinneren werd ik gepest. In de buurt, op school en op sportclubs werd ik buitengesloten. Ik zou je veel details kunnen geven waardoor je misschien medelijden met mij zult hebben, maar dat is niet de reden waarom ik je dit vertel.  

Waarom ik je dit vertel is omdat ik je wil laten zien dat ik niet begonnen ben met een mooie jeugd en een fantastisch Gods besef. Sterker nog, ik begon met een slecht eigenbeeld en een strafblad.

Op mijn zestiende kwam ik tot geloof bij Opwekking. Sindsdien ging het beter met mij, maar had ik nog veel moeite met mezelf en met anderen. Ik was vooral gefocust op mijzelf. Ik vroeg me dingen af zoals: ‘Wanneer komt de tijd dat mensen echt naar mij gaan omkijken? Geven er wel mensen om mij? Mag ik er wel zijn?’, en ‘Kan ik zondigen en toch gered zijn?'”

“En doordat ik over Hem leerde, leerde ik ook heel veel over mijzelf! Ik vond mijzelf in Hem”

“Zo ging het een tijdje, totdat er allerlei dingen verschrikkelijk mis gingen en ik de grip op het leven compleet verloor. Ik reed op mijn motor en ik zei tegen God: ‘Weet U wat? Als het zo moet dan wil ik het niet’, en ik plande in mijn hoofd om tegen het verkeer in te gaan rijden en er zo maar een eind aan te maken. Ik weet nog goed dat er een nummer in mijn helm afspeelde met de tekst: ‘Joy has a name. Freedom has a name.’ Het lijstje in dat nummer gaat nog wel even door, maar toen ik dat hoorde realiseerde ik me dat ik het leven zocht bij de verkeerde bron. Hij is de bron!

Na vervolgens zoveel tranen van ellende, begon ik keihard te lachen en snotterend te huilen in mijn helm. (Ja, super ranzig maar wel de waarheid.)
Het raakte mij zo hard van binnen dat ik besefte dat ik het leven gevonden had en er dus geen reden meer was om verdrietig te zijn.

Ik zei toen tegen Hem: ‘Wauw Heer, ik wil nog steeds mijn leven niet. Ik wil die van U. U stierf voor mij, dus zal ik voor U leven.’ Voor het eerst in mijn leven begon ik een eigen relatie met Jezus. Ik las de bijbel en ik begreep het ook nog eens! Waar ik eerst sceptisch was over genezing of het uitdrijven van demonen, stond ik het later opeens zelf te doen!

Sindsdien ben ik niet meer dezelfde. Ik begon zoveel bijbel te lezen, en leerde zoveel over Hem. En doordat ik over Hem leerde, leerde ik ook heel veel over mijzelf! Ik vond mijzelf in Hem.

Nu in een nieuw leven met Hem voel ik me niet meer alleen, maar voel ik me zo verschrikkelijk geaccepteerd en geliefd, dat wanneer je je best zou doen om mij buiten te sluiten het je niet zou lukken!

Op een dag las ik 2 Kor 5:17, waar staat:

“Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.”  (2 Korintiërs 5:17)

Ik heb er een tijdje over gedaan, maar na het een paar keer gelezen te hebben kwam ik tot de ontdekking dat alles wat tot mijn oude leven behoorde is voorbijgegaan, en ik zag dat alles nieuw was geworden. Ik leerde dat, nu ik met Hem ben gestorven en opgestaan, ik niet meer voor mijzelf leef, maar voor Hem!

Alle oude pijnen of twijfels waren daarmee ook klaar. Ik zag in dat Jezus mij niet alleen had vrijgekocht van zonden, maar mij ook had vrijgekocht van mijzelf! Jezus zei namelijk:”

“Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en mij volgen.” (Markus 8:34)

“En dat is wat ik doe: ik leef niet meer voor mij, ik leef nu voor de Koning. Ik groei nog elke dag in mijn identiteit, en neem steeds een stapje verder richting mijn roeping in het leven, namelijk liefde.

Nu heb ik elke dag chill tijd met Jezus. Soms lachen we, soms huilen we. Soms mag ik voor mensen bidden op straat, in de winkel of op het werk, en soms mag ik kijken hoe Hij dingen doet. Wat ik heb geleerd van chillen met Jezus, is dat hoe meer tijd ik met Hem doorbreng, hoe meer ik op Hem ga lijken en dingen doe die Hij zou doen.

Een ding weet ik zeker, als God in Genesis 1:26 zegt dat Hij mij in zijn evenbeeld wil maken, en in vers 27 dat ook doet, is er dus een reden om te leven. Niet voor mijzelf, maar voor Hem.

Ik ontdekte dat het kruis niet alleen mijn zonden kocht, maar dat met de prijs die Jezus betaalde hij mij liet zien wat ik waard ben. Als Jezus zoveel zou betalen zodat ik zou leven, dan moet Hij wel iets in mij zien wat die prijs waard is!”

“Ik kies voor leven met Hem! En jij?”

“Ik beloof je het volgende: als je ervoor kiest om achter de Koning aan te gaan en je jezelf verloochent en achter Hem aan gaat, gaan er heel veel gave dingen gebeuren, zoals een opwekking. Maar eerst zal die opwekking in jou zelf plaats vinden, en er is niets wat dat te boven gaat!”

Dit was het getuigenis van Cas Hagestein. Heb jij nou ook een bijzondere getuigenis die jij graag wilt delen? Laat het ons dan even weten! Dit kan via social media, maar ook via e-mail.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email