Op zoek

Welke studie moet ik doen? Moet ik een tussenjaar nemen? Waar ben ik goed in? Waar wil God me hebben?

Dit waren allemaal vragen die ik mijzelf constant kon stellen. Ik had zo graag gewild dat het “plan” dat God voor mijn leven heeft gewoon op een papiertje door de brievenbus zou vallen en ik zo precies zou weten wat ik moest doen en waar ik naar toe moest.

Studiekeuze

Toen ik mijn vmbo diploma had gehaald moest ik kiezen welke opleiding ik ging doen. Ik had echter geen idee wat ik met mijn leven wilde doen. Veel mensen in mijn omgeving deden de opleiding tot onderwijsassistent en ik dacht: “Ach ja… Ik vind les geven wel leuk en kinderen zijn ook nog zo verkeerd niet.” Ik besloot dus maar om aan de opleiding te gaan beginnen. Was ik heel gemotiveerd? Nee absoluut niet. Maar ja, je moet toch wat.

Full-time voor God

Het liefst zou ik toen al full time voor God werken, maar ik had geen flauw idee hoe of wat. Dat verlangen heb ik altijd wel gehad trouwens, ik wilde niks liever mijn hele leven dan fulltime voor Jezus werken. Ik weet ook nog steeds dat er een dag gaat komen dat het gaat gebeuren. Maar de jaren van mijn opleiding waren een zoektocht naar wat ik eigenlijk echt zou willen. Want ik wist toch wel dat dit het niet ging worden uiteindelijk.

Ontdekken

Ik heb de opleiding wel afgerond maar besloot een tussenjaar te doen. Ik ging de Royal Mission fulltime bijbelschool doen. Dit was een tussenjaar waarin ik had besloten om opzoek te gaan naar dat wat God met mijn leven wilde. Daar kwam ik erachter, door het ontdekken van de talenten en gaven die God mij heeft gegeven, waar ik goed in was. Ik kwam erachter waar mijn passie ligt en heb dat jaar mogen werken aan het ontwikkelen van een visie.

Meer richting

Ik wilde mijn leven compleet beschikbaar maken voor God, ik bedoel: Hij weet toch wel wat het best voor me is! Nu 2 jaar nadat ik de Bijbelschool heb gedaan ontdek ik nog steeds meer over mijzelf en merk ik dat God steeds meer richting begint te geven aan mijn leven. Ik mag steeds meer voor Hem doen en daarin merk ik dat ik het meest in mijn kracht sta!

Ik wil je uitdagen om opzoek te gaan naar waar jij het meest in je kracht staat! Ik geloof dat God je namelijk daarin het best en mooist kan gebruiken! Ga opzoek naar jezelf, neem een jaar apart voor jezelf. Ga een Bijbelschool doen of gewoon werken aan jezelf. Ontdek waar jij in je kracht staat!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email