Bovennatuurlijk: jouw nieuwe natuur?

In deze preek staat de volgende vraag centraal: handel jij vanuit je eigen natuur, of vanuit je bovennatuurlijke natuur? Dit is een vraag die ontzettend goed aansluit bij het thema – nieuw leven – waar we mee bezig zijn. We hebben namelijk als christen allemaal dit nieuwe leven ontvangen, maar we ‘vergeten’ soms om eruit te leven. 

Deze preek daagt je uit om voluit vanuit het nieuwe leven, vanuit je nieuwe natuur, te handelen. Dát is namelijk hoe we echte verandering in de wereld kunnen brengen. Dit wordt uitgelegd aan de hand van Handelingen 3:1-10, het verhaal waarin Petrus en Johannes een verlamde bedelaar genezen. Ze hadden hem ook simpelweg geld kunnen geven. Dat is immers waar hij om vroeg – en dat is de manier waarop wij christenen vaak geven: in het natuurlijke.

Wij hebben echter het bovennatuurlijke ontvangen, en dat is zo veel krachtiger. Als we dat gaan ontdekken en als we daaruit gaan handelen, dan kunnen we mensen zó veel meer geven. En dan zullen mensen door datgene wat wij geven, werkelijk veranderd worden. Dus kijk deze preek en laat je uitdagen om nieuwe stappen te zetten!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email