Je bent gezalfd

Wilkin van de Kamp spreekt in deze drie opeenvolgende preekjes over de zalving die we hebben ontvangen. Omdat we in Christus zijn, ontvangen we dezelfde zalving met de Heilige Geest als Jezus had.

Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste aspecten van onze nieuwe identiteit. En eigenlijk komt hierin alles samen van wie we zijn in Christus. Alle nieuwe stukjes identiteit die we hebben ontvangen, stellen ons namelijk samen in staat om Jezus’ werk hier op aarde voort te zetten. Dat is ook het doel van onze zalving.

Zoals in de profetie van Jesaja staat: ‘De Geest van God, de Heer, rust op mij, want de Heer heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen, heeft Hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding’ (Jes. 61:1). Deze tekst gaat in eerste instantie over Jezus, maar doordat Zijn zalving op ons overgaat, gaat deze tekst ook over ons!

Onze nieuwe identiteit stelt ons in staat om Jezus’ geweldige werk voort te zetten op aarde. We mogen hoop, genezing en bevrijding brengen aan de mensen. Dat is toch gaaf? Dus kijk de preken en leer over de zalving die jij ontvangen hebt.

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email