Preek: de kracht van een afspraak

Ik heb nog niet vaak zo’n felle, uitdagende preek gehoord. Dit is geen preek waar je lekker onderuitgezakt op de bank naar kijkt en aan het eind tevreden ‘amen’ op roept. Dit is er één die je op het puntje van je stoel zet en wakker schudt.

Herman Boon spreekt over het volgen van Jezus. En dat betekent het écht volgen van Hem, met alles wat daarbij hoort. Eén belangrijk aspect daarvan is bekering – echt sterven aan jezelf en alles opgeven wat niet bij het leven met Jezus hoort.

Vervolgens is het belangrijk om getraind te worden als discipel, om daarin te groeien. Herman Boon vertelt heel praktisch hoe je dit kunt aanpakken. Hij geeft je zes dingen die je elke dag kunt doen en die samen een uurtje van je tijd kosten. Het gaat onder andere over aanbidding (zingen voor God), voorbede en spreken in tongentaal.

Samengevat is dit dus een preek die flink aan de deur van je hart rammelt en jou vervolgens – als je je aangesproken voelt – praktische tips geeft over hoe je nu verder kunt. Een aanrader!

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email