Trek ’s wat nieuws aan

‘Trek ’s wat nieuws aan’ door Kees Kraayenoord

Elke zondag komt er een preek review online op LifeFlow. We delen een preek die past bij het thema en vertellen daarbij kort waar de preek over gaat, waarom hij bij het thema past en waarom jij de preek zou moeten luisteren. Op deze manier kun je – waar je ook bent – luisteren naar goed onderwijs en je nog verder verdiepen in het thema. 

Dit is een praktische preek over wat het nieuwe leven inhoudt. Het gaat over dat wat je moet loslaten – of uittrekken – en dat wat je moet gáán doen – of aantrekken. De spreker deelt over zijn eigen bekering en de vragen die dat moment opriep: ‘Kan ik dat wel, Jezus volgen en Jezus leven?’ ‘Moet ik dan allerlei dingen opgeven die ik niet leuk vind?’ Maar hij heeft ontdekt dat het christelijk leven niet alleen gaat over dingen loslaten. Voor alles wat je loslaat, komt namelijk iets nieuws in de plaats. Dit wordt uitgelegd aan de hand van Efeze 4:21-5:2. In dit bijbelgedeelte staan de dingen die we moeten opgeven, maar daar wordt ook steeds tegenover gezet wat we wél moeten doen. Elk stukje oud gedrag wordt ingewisseld voor iets nieuws – iets beters.  

Deze preek maakt je daardoor enthousiast over het nieuwe leven. Je krijgt praktische handvatten én nieuwe motivatie, omdat je ontdekt: hoe meer ik in het nieuwe leven stap, hoe beter mijn leven wordt.  

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email