Wie huilt er nog? A call to anguish

A call to anguish, David Wilkerson geeft hier een bizar radicale preek. Het filmpje wat je hier beneden ziet is de verkorte versie waar de krachtigste delen uit de hele preek zijn gehaald. Dit filmpje geeft zo een duidelijk beeld van hoe David Wilkerson denkt over de kerk van tegenwoordig.

Door een aantal mooie Bijbelse voorbeelden te geven laat hij zien dat er meer is dan God aanbidden of zoeken. Namelijk intense pijn die je kan voelen voor de mensen om je heen. Een stukje van dat wat God voor ons voelt als we niet bij Hem horen. God voelt een onvoorwaardelijke liefde voor ons, dat maakt dat Hij iedereen bij Hem wil laten komen. God voelt daarmee ook de pijn die wij voelen, en daarboven nog de pijn die Hij voor ons voelt. David Wilkerson haalt heel mooi het voorbeeld van Nehemia aan, die gedoopt werd in het water van “anguish”. Nehemia voelde een intense pijn voor het gevallen Jeruzalem, hij huilde voor dagen. David Wilkerson vindt het zo jammer dat dit tegenwoordig bijna niet meer gebeurd. Hoeveel mensen voelen die pijn nog? Hoeveel mensen willen die pijn nog voelen?

Hij daagt ook iedereen uit te huilen voor de mensen om hen heen. Hij roept iedereen op om zich op die manier in te zetten voor de mensen om hen heen. Door voor ze te bidden, ze aan God op te dragen elke dag opnieuw. En daarbij dan niet bang te zijn om te voelen wat God ook voor ons voelt.

Ben jij bereid “anguish” te voelen?

De korte versie:

De lange versie:

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email